Ruth  Rogers

Spaghetti z mięsem kraba


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z mięsem kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mięso z całego

ugotowanego kraba – ciemne i jasne oddzielnie

3 chili

przekrojone na połowy

bez pestek

liście z pęczka natki pietruszki

2 ząbki czosnku

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

sok z 1 cytryny

oliwa

paczka spaghetti

ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu

 

 

Przygotowanie:


Posiekaj natkę, rozetrzyj czosnek ze szczyptą soli i posiekaj. Posiekaj również chili. Włóż białe i ciemne mięso kraba do miski, dodaj sporo posiekanej natki i chili oraz czosnek. Przemieszaj delikatnie, dopraw solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Podaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

powrót

Podobne przepisy

Tajskie krewetki w czerwonym curry, z makaronem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.