Bill Granger

Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 ząbków czosnku

chili w proszku

białe wino

2 garści liści szpinaku (lub zblanszowane brokuły)

ewentualnie: anchois

parmezan

spaghetti

 

 

Przygotowanie:


Ugotować spaghetti, odcedzić. Na oliwie usmażyć na złoto pokrojony w plasterki czosnek, dodać chili i dolać białego wina. Chwilę pogotować, włożyć ugotowane spaghetti i szpinak, wymieszać. Przed podaniem posypać na talerzu płatkami parmezanu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.