Spaghetti z czosnkiem i papryczkami

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z czosnkiem i papryczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g spaghetti

2 ząbki czosnku

1 mała papryczka chili

drobno pokrojona

100 ml oliwy z oliwek

½ szklanki drobno pokrojonej natki

woda

 

 

Przygotowanie:


Makaron wrzucamy na wrzącą wodę, inaczej będzie się sklejał. Sypiemy dużo soli. Mieszamy. Gotujemy siedem minut, wtedy będzie al dente, niezbyt miękki. Czosnek kroimy na zwykłej krajalnicy. Wrzucamy pokrojone chili. Odrobinę gorącej wody. Wsypujemy natkę pietruszki, dodajemy oliwę z oliwek. Mieszamy. Wykładamy na talerz.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenny makaron garganelli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.