Janella  Purcell

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti z chili, czosnkiem i pietruszką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g spaghetti

natka pietruszki

oliwa z oliwek

czosnek

100 ml białego wina

chili

100 g chleba

cytryna

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Spaghetti gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy chili i czosnek. Smażymy przez 2 minuty, dolewamy wino. Dorzucamy ugotowane, odcedzone spaghetti. Mieszamy i posypujemy natką pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy rozdrobnionymi grzankami z chleba.

powrót

Podobne przepisy

Kluski leniwe z serem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Lasagne z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta primavera
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.