Agnieszka Kręglicka

Spaghetti carbonara


Przepis z programu Para w kuchni (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti carbonara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

100 g wędzonego boczku

3/4 szklanki śmietanki kremówki

3 jaja

4 łyżki świeżo tartego parmezanu

świeżo mielony pieprz

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

500 g spaghetti

 

Przygotowanie:

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano na patelni. Do dużego garnka z osolonym wrzątkiem włożyć makaron, zamieszać. W misce wymieszać kremówkę z jajami, parmezanem, pieprzem i natką pietruszki. Kiedy makaron jest al dente odcedzić. Gorący wrzucić do miski z kremówką, dodać zrumieniony, gorący boczek, dobrze wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.