Antonio  Carluccio

Spaghetti alla penucha


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Liguria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti alla penucha
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

krewetki królewskie

oliwa

czosnek

chili

natka pietruszki

przecier pomidorowy

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy trochę oliwy i wrzucamy czosnek, a następnie garść natki pietruszki. Dodajemy małą szczyptę chili i solimy. Następnie podsmażamy krewetki. Będą gotowe po kilku sekundach – kiedy tylko zmienią kolor na bledszy. Na koniec dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego. W międzyczasie gotujemy spaghetti, które wrzucamy bezpośrednio na patelnię.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.