Antonio  Carluccio

Spaghetti alla penucha


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Liguria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti alla penucha
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

krewetki królewskie

oliwa

czosnek

chili

natka pietruszki

przecier pomidorowy

 

 

Przygotowanie:


Na patelnię wlewamy trochę oliwy i wrzucamy czosnek, a następnie garść natki pietruszki. Dodajemy małą szczyptę chili i solimy. Następnie podsmażamy krewetki. Będą gotowe po kilku sekundach – kiedy tylko zmienią kolor na bledszy. Na koniec dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego. W międzyczasie gotujemy spaghetti, które wrzucamy bezpośrednio na patelnię.

powrót

Podobne przepisy

Lasagne z pieczonymi warzywami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gnocchi z sera ricotta w sosie z królika
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Farfalle z sosem sardelowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kluski turlane z kurczakiem i kaparami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.