Ruth  Rogers

Spaghetti al limone


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti al limone
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

opakowanie cienkiego spaghetti

sok z 4 świeżych cytryn

350 g tartego parmezanu

150 ml oliwy extra vergine

sól morska

świeżo mielony czarny pieprz

kilka liści bazylii

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie wlej sok z cytryn do miski. Dodaj oliwę i parmezan, a następnie wymieszaj. Dopraw sos pieprzem i solą morską. Odcedź makaron, wrzuć do sosu, starannie wymieszaj i dodaj porwane liście bazylii.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti  z tuńczykiem
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Farfalle ze śmietaną i grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kopytka szczawiowe
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.01) orecchiette z brokułami, pomidorami i anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.