Souvlaki

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Souvlaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Kofta:

pokrojona w kostkę jagnięcina

szczypta mielonej kolendry

łyżeczka kminu

skórka z cytryny

posiekane chili

pieprz

pół filiżanki ziół (natki pietruszki, tymianku, kolendry i mięty)

2 rozgniecione ząbki czosnku

sumak



Tzatziki:

1 ½ kg startych ogórków

2 łyżki i 100g soli

2 ½ litra jogurtu naturalnego

2 posiekane ząbki czosnku



Tzatziki:

Do startych ogórków dodać 2 łyżki soli. Odstawić na noc. Jogurt wymieszać ze 100g soli, przełożyć na ściereczkę i zawiesić nad miską na całą noc. Odcisnąć płyn z ogórków i jogurtu. Połączyć wszystko z czosnkiem.



Kofta:

Wszystkie składniki wymieszać, przykryć i schłodzić. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć na placki pita, dodać pomidor, sałatę i tzatziki.

powrót

Podobne przepisy

Kurczak w stylu trynidadzkim
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczony boczek
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.