Sos żurawinowo-pomarańczowy

Sos żurawinowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.6)
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żurawiny zalać sokiem pomarańczowym, tak by były przykryte. Gotować, aż owoce popękają i puszczą sok. Żurawiny odcedzić, sok zachować. Przez sito przetrzeć owoce, dodać do soku przetarty miąższ. Gdy sos gęstnieje dodać dużo cukru do smaku i resztę przypraw. Pomarańczę obrać usuwając całe albedo, wyciąć cząstki owocu bez skórek. Dodać do gęstego sosu i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA