Sos z wędzonej papryki

Sos z wędzonej papryki
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • ¾ szklanki bulionu drobiowego
  • 30 ml wytrawnego sherry
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj bulion. Wymieszaj w miseczce sherry, skrobię i paprykę. Za pomocą trzepaczki rozrób wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj, mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA