Sos z kolendry i kminu

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Sos z kolendry i kminu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżeczki prażonych nasion kminu rzymskiego

200 g świeżej

posiekanej kolendry

3 ząbki czosnku

60 ml octu sherry

60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć kmin, kolendrę, czosnek i ocet do malaksera. Miksuj, stopniowo dolewając oliwę. Dopraw solą. Przechowuj w zakręconym słoiku.

powrót

Podobne przepisy

Nachos z fasolą i guacamole
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Karczochy z ricottą i tapenadą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Suflet zapiekany na zupie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.