Gary  Rhodes

Sos truflowy bez trufli


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos truflowy bez trufli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duży kawałek masła

4 szalotki w plasterkach

sok z 1 cytryny

175g małych

pokrojonych w plasterki pieczarek

300 ml wermutu

300 ml białego wina

150 ml kremówki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondlu rozgrzej duży kawałek masła, dorzuć szalotki. Zeszklij na średnim ogniu.
Skrop sokiem z cytryny pokrojone w plasterki pieczarki. Dorzuć do rondla. Smaż przez kilka minut, aż zmiękną. Dolej wermut i białe wino. Doprowadź do wrzenia, odparuj połowę. Dolej kremówkę, gotuj przez kilka minut. Dopraw do smaku i przecedź przez sito. Wyciśnij dokładnie sos z pieczarek i szalotek. Zmiksuj, żeby powstała pianka. Podlewaj nim pudding z pieczarek i cebuli.

powrót

Podobne przepisy

Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.