Anna Olson

Sos tonnato


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sos tonnato
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki tuńczyka w oleju (2 x 80 g)

2 łyżki drobno posiekanej słodkiej cebuli

4 łyżki kaparów

1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami

2 łyżeczki pasty anchois

4 łyżki oliwy

sól i pieprz

1 główka radicchio

 

 

Przygotowanie:


W malakserze zmiel na gładką pastę tuńczyka z cebulą, sokiem cytrynowym, 2 łyżkami kaparów, zalewą i pastą anchois. W czasie mielenia powoli dolewaj oliwy do malaksera. Dopraw sos do smaku i podawaj schłodzony z kawałkami kurczaka z rożna na kawałkach liści radicchio.

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Owoce smażone z cukrem i gorczycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.