Sos tatarski

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos tatarski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

⅓ szklanki majonezu

3 łyżki posiekanych korniszonów

1 posiekana szalotka (około 2 łyżeczki)

2 łyżki osuszonych kaparów

1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

W małej miseczce wymieszaj majonez, ogórki, szalotki, kapary i sok z cytryny. Przypraw solą i pieprzem. Przykryj i przechowuj w lodówce przez maksymalnie 2 dni. Przed podaniem ponownie wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Hummus pietruszkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.