Kim McCosker

Sos Napoli


Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sos Napoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka pomidorów bez skórki

oliwa

6 świeżych liści bazylii

2 ząbki czosnku

rozgniecione

 

 

Przygotowanie:


Delikatnie podsmaż rozgnieciony czosnek na oliwie. Otwórz puszkę pomidorów i przepuść je przez gęste sito. Dodaj powstały przecier pomidorowy, zanim czosnek się zrumieni. Dopraw sos solą oraz świeżo mielonym, czarnym pieprzem i podgrzewaj na małym ogniu 10 minut. Dodaj podarte liście bazylii i gotuj jeszcze 5-1

powrót

Podobne przepisy

Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.