Sos koperkowy do wędzonego łososia

Przepis z programu Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos koperkowy do wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

15 g cukru

80 g musztardy Dijon

200 ml octu z czerwonego wina

400 ml oliwy

sól i świeżo zmielony pieprz

2 łyżki posiekanego koperku

 

 

Przygotowanie:


W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.