Sos koktajlowy

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos koktajlowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki świeżo startego chrzanu

1 łyżeczka octu z białego wina

¾ szklanki keczupu

sok z ½ cytryny

¼ łyżeczki soli gruboziarnistej

¼ łyżeczki cukru (opcjonalnie)

¼ łyżeczki ostrego sosu (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Wymieszaj chrzan i ocet, a następnie połącz z keczupem. Dodaj sok z cytryny, sól, cukier i ewentualnie ostry sos. Przykryj i przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Krem chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.