Sos jogurtowy na dwa sposoby

Sos jogurtowy na dwa sposoby
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać jogurt z harrisą w dobranych indywidualnie proporcjach. Jeżeli nie ma harrisy, można wykorzystać pastę sambal oelek (dostępna w sklepach azjatyckich) lub włoską oliwę z
peperoncino i węgierską pastę paprykową w tubie. Pikantne pasty paprykowe zazwyczaj konserwowane są octem, co nadaje im lekko kwaśny smak.

Przygotować sos ziołowy
Wymieszać jogurt z posiekanymi ziołami, doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA