Anna Olson

Sos jagodowy


Przepis z programu Na słodko 2 (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jagodowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych)

¾ szklanki cukru

1 łyżka skórki otartej z limonki

1 łyżka soku z limonki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić w rondlu 1 ½ szklanki borówek, cukier oraz sok i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Zdjąć z ognia i zmiksować ręcznym mikserem lub w malakserze. Przełożyć purée do miski, dorzucić pozostałe pół szklanki borówek i wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno.

powrót

Podobne przepisy

(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.