Roger Mooking

Sos jabłkowy


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos jabłkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Sos jabłkowy:

2 jabłka granny smith, pokrojone w kostkę

1 łodyga selera pokrojona w kostkę

1 łyżka octu jabłkowego lub z białego wina

1 łyżka miodu

1 łyżka posiekanego estragonu

1 łyżka posiekanej mięty

sól



Sos jabłkowy:

W misce wymieszaj kawałki jabłka i selera. Dodaj ocet i miód. Wymieszaj. Dodaj estragon i miętę.

Dopraw solą.

powrót

Podobne przepisy

Sos pomidorowy z trawą cytrynową
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.