Sos jabłkowy

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sos jabłkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 świeżych jabłek

1 łyżeczka soli

2 filiżanki wody

 

 

Przygotowanie:


Obierz jabłka ze skórki i pokrój w niewielkie kawałki. Wymieszaj je z wodą i solą i gotuj, aż będą bardzo miękkie – ok. 20 minut. Odsącz wodę i zmiksuj blenderem, aż masa będzie gładka.
Można podawać na ciepło i na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.