Delia  Smith

Sos do pieczeni

Delia Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Sos do pieczeni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


soki oraz 2 łyżki stołowe tłuszczu z pieczenie mięsa
1 czubata łyżka stołowa mąki
wywar warzywny
pieprz
sól

Przygotowanie:

Soki i tłuszcz rozgrzewamy w brytfannie, wsypujemy mąkę i mieszamy drewnianą łyżką, aż się połączą. Powoli wlewamy płyn, ciągle mieszając – początkowo łyżką, potem trzepaczką. Doprawiamy do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.