Sos do maczania

Sos do maczania
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki octu (spirytusowego lub ryżowego)
  • 2 łyżki cukru
  • 125 ml wody
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 posiekane chili
  • 2 łyżki soku z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do rondelka wlać sos rybny, ocet i wodę, dodać cukier i wstawić na średni ogień. Wymieszać, podgrzewać, zdjąć z ognia chwilę przedtem, zanim mieszanina zacznie wrzeć. Wystudzić. Wymieszać z czosnkiem, chili i sokiem z limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA