Sos daktylowo-pomarańczowy

Sos daktylowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Składniki:
1 filiżanka posiekanych, wypestkowanych daktyli
1 filiżanka świeżego soku pomarańczowego
1 łyżka skórki z pomarańczy
1 filiżanka jogurtu

Przygotowanie:
Daktyle zalać sokiem i gotować przez 10 minut, aż zmiękną. Ostudzić i zmiksować z jogurtem i skórką z pomarańczy.
Podawać z gotowanymi na parze warzywami albo świeżymi owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA