Anne Burrell

Sos czekoladowy


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

115 g gorzkiej albo deserowej czekolady

¼ szklanki śmietany kremówki

2 łyżki masła

1 łyżka syropu kukurydzianego

1 duża szczypta cynamonu

 

 

Przygotowanie:


Wlej do rondla 2 cm wody i zagotuj. Włóż czekoladę do metalowej albo żaroodpornej szklanej miski i ustaw na rondlu tak, żeby nie dotykała dnem wody. Dodaj pozostałe składniki, a kiedy czekolada się stopi, zdejmij miskę z rondla. Wymieszaj i nałóż porcje ciepłego sosu na ptysie.

powrót

Podobne przepisy

Pasta z szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.