Jan i Jakub   Kuroniowie

Sos beszamelowy


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos beszamelowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

250 ml mleka (szklanka)

sól

szczypta białego pieprzu

szczypta gałki muszkatołowej

dodatkowo: pieprz zielony

 

 

Przygotowanie:

Do roztopionego masła dodajemy mąkę i całość podgrzewamy przez około 2 minuty mieszając. Potem dolewamy mleko i mieszamy trzepaczką aż do zgęstnienia. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pieprz zielony.

powrót

Podobne przepisy

Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.