Ainsley Harriot

Sos barbecue


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Sos barbecue
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

kilka ząbków czosnku

oliwa do smażenia

puszka krojonych pomidorów

kilka łyżek koncentratu pomidorowego

łyżeczka jasnobrązowego cukru

łyżka sosu Worcester

kilka kropli tabasco

ocet z białego wina (do smaku)

angielska musztarda (do smaku)

sól

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać krojone pomidory i przecier, cukier, sos Worcester, tabasco, ocet z białego wina i musztardę. Posolić, wymieszać i gotować około 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasta z tuńczyka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Podstawowy beszamel
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

#pawgra

05.12.2011 20:38


Gdynia

CYTUJ

GENIALNY SOS!!!! Rewelacyjny ;-)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.