Sos barbecue z Kansas City

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Sos barbecue z Kansas City
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 łyżka masła

½ małej startej cebuli

2 posiekane ząbki czosnku

sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz

1½ szklanki keczupu

½ szklanki brązowego cukru

⅓ szklanki octu winnego z jabłek

2 łyżki melasy

2 łyżki sosu Worcestershire

1 łyżka musztardy Dijon

½ łyżeczki pieprzu cayenne

sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

W rondelku na średnim ogniu roztop masło. Dodaj cebulę i czosnek, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj keczup, cukier, ocet, melasę, sos Worcestershire, musztardę, pieprz cayenne i sok z cytryny. Duś na małym ogniu przez 5 minut i mieszaj, aż sos zgęstnieje. Ostrożnie przełóż mieszankę do blendera i zmiksuj na gładką masę. Sos może zostać schłodzony.

Przechowuj w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 2 tygodnie.

powrót

Podobne przepisy

Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta jajeczna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.