Ricardo Larrivee

Sos béarnaise


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Sos béarnaise
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1/3 szklanki (75 ml) białego octu winnego

pół szalotki, posiekanej

¼ łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach

2 żółtka

1 ¼ (310 ml) stopionego masła, lekko ostudzonego

1 łyżka świeżego estragonu, posiekanego



Przygotowanie:

W rondlu zagotuj ocet, szalotkę i pieprz. Gotuj na wolnym ogniu, aż połowa płynu odparuje. W naczyniu do gotowania na parze ubij żółtka ze zredukowanym octem, aż mikstura stanie się gęsta i puszysta. Zdejmij naczynie z pary. Powoli ciągłym strumieniem wlej masło, nieustannie ubijając.



© Ricardo Larrivée





powrót

Podobne przepisy

Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Hummus pietruszkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fava - krem z grochu i oliwy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.