Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa

Sorbet z malinami i kwiatami hibiskusa
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 500 ml syropu (równa ilość wody i cukru z odrobiną glukozy gotowane razem przez 2 minuty)
  • 1 łyżka syropu z hibiskusa
  • 1 opakowanie malin
  • finger lime do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Syrop cukrowy, syrop z hibiskusa i maliny umieścić w maszynce do lodów. Zmiksować i zmrozić.
Przed podaniem sorbet przenieść na pół godziny do lodówki. Przybrać finger lime.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA