Maryla Musidłowska

Sorbet wiśniowy Martini


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 6425

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg mrożonych wiśni

2-3 łyżki konfitury z płatków róż

6-8 małych bezików, pokruszonych

kilka kropel olejku różanego

150 ml Martini rosato

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze. Przełóż do płaskiego pojemnika, wstaw na godzinę do zamrażalnika, lub podawaj od razu. Możesz ozdobić pucharki płatkami róż i listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Płonące naleśniki bananowe do słodkiego szampana (doux)
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Panna cotta z figami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Galaretka cytrusowo – herbaciana
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.