Tomasz Deker

Sorbet truskawkowy z bananami


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 2191

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g mrożonych truskawek

400 g pokrojonych w małe kawałki i zamrożonych bananów

65 ml mleka kokosowego

30 ml syropu z agawy lub klonowego

Przygotowanie:

Zamrożone owoce przekładamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników i uzyskania masy o konsystencji lodów
Dodajemy schłodzone mleko kokosowe, dosładzamy do smaku i miksujemy do uzyskania lekko kremowej konsystencji.
Podajemy natychmiast lub wkładamy do zamrażalnika, na później.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Ciasto z syropem z czerwonych pomarańczy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Kutia
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Dania wegańskie
Tortilla z karmelizowanym ananasem i jabłkiem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kuleczki z owoców tamaryndowca
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Don Ricardo

postów: 2

18.01.2017 21:56

CYTUJ

gdzie znalezc przepis na ciasto cygaretkowe?

Elvcka

postów: 1

16.01.2017 21:42

CYTUJ

ciasto cygaretkowe. w tym przepisie dodany koncentrat/sok buraczkowy dla uzyskania koloru :D

Don Ricardo

postów: 2

16.01.2017 17:29

CYTUJ

prosze o podanie przepisu na ciasto ( puchar)

akilka

postów: 2

14.11.2016 11:55

CYTUJ

poproszę jeszcze przepis na ciasto z którego zrobiony jest puchar :-)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.