Tomasz Deker

Sorbet truskawkowy z bananami


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 2367

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g mrożonych truskawek

400 g pokrojonych w małe kawałki i zamrożonych bananów

65 ml mleka kokosowego

30 ml syropu z agawy lub klonowego

Przygotowanie:

Zamrożone owoce przekładamy do melaksera i miksujemy do połączenia składników i uzyskania masy o konsystencji lodów
Dodajemy schłodzone mleko kokosowe, dosładzamy do smaku i miksujemy do uzyskania lekko kremowej konsystencji.
Podajemy natychmiast lub wkładamy do zamrażalnika, na później.

powrót

Podobne przepisy

Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Turron z Alicante
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Owoce pod kruszonką
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki w miodzie i winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Don Ricardo

postów: 2

18.01.2017 21:56

CYTUJ

gdzie znalezc przepis na ciasto cygaretkowe?

Elvcka

postów: 1

16.01.2017 21:42

CYTUJ

ciasto cygaretkowe. w tym przepisie dodany koncentrat/sok buraczkowy dla uzyskania koloru :D

Don Ricardo

postów: 2

16.01.2017 17:29

CYTUJ

prosze o podanie przepisu na ciasto ( puchar)

akilka

postów: 2

14.11.2016 11:55

CYTUJ

poproszę jeszcze przepis na ciasto z którego zrobiony jest puchar :-)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.