Ruth  Rogers

Sorbet czekoladowy


Przepis z programu Włoskie przepisy z River Cafe (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet czekoladowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

750 ml wody

250 g drobnego cukru

500 g kakao najlepszej jakości

150 ml likieru czekoladowego Creme de Cacao

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj wodę z cukrem i gotuj 4 min aż powstanie lekki syrop. Nie mieszaj, najwyżej zakołysz garnkiem, żeby cukier szybciej się rozpuścił. Dodaj kakao i stale mieszając trzepaczką ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut na małym ogniu. Dolej likier czekoladowy, przemieszaj i odstaw masę, żeby przestygła. Wlej ją do zmrożonego pojemnika maszynki do lodów i mieszaj 20 min. Sorbet najlepiej smakuje w dniu, w którym został przygotowany.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuszki z jabłkami i lodami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
Banany w karmelu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Galaretka karmelowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.