Jacek Sikora

Sorbet ananasowo-kokosowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Sorbet ananasowo-kokosowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka mleka kokosowego

pół szklanki cukru trzcinowego

łyżeczka startego świeżego imbiru

jeden nieduży świeży drobno pokrojony ananas

sok z połowy limonki

połowa orzecha kokosowego do podania

 

Przygotowanie:

Do blendera wrzucić wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do łupiny orzecha i wstawić do zamrażalnika na ok. 30 do 40 minut. Sorbet warto przemieszać w trakcie procesu mrożenia.

powrót

Podobne przepisy

Marcepanowe kartofelki
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Deser tiramisu z malinami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Flan karmelowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.