Sola w sosie jagodowym

Sola w sosie jagodowym
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 4 duże filety z soli
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki jagód
  • 0,5 szklanki śmietanki 36%
  • pieprz
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj wcześniej puree z ziemniaków wg przepisu, który lubisz. Ubij śmietanę na sztywno, wstaw do lodówki. Jagody zmiksuj. Rozpuść masło na średnim ogniu i uduś na nim solę tak, aby odparowała z niej woda, posól i popieprz. Tuż przed podaniem wymieszaj bitą śmietanę z jagodami. Ułóż na talerzu łyżką do lodów 3 gałki ziemniaków, filet z soli, a na nim połóż dużą łyżkę śmietany z jagodami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA