Annabel  Langbein

Sól limonkowa z chilli


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 5)
trudność: brak

Sól limonkowa z chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duża papryczka chilli

½ szklanki soli morskiej w płatkach

drobno starta skórka z 2 limonek

 

 

Przygotowanie:


Usuń nasionka z papryczki, miąższ drobno posiekaj. Na sól zetrzyj skórkę z limonki. Przełóż wszystko do moździerza i rozetrzyj na gładką masę.
Jeśli chcesz przechowywać sól, wysusz ją w piekarniku rozgrzanym do 150°C . Zajmie to 30 min.

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#utwjjcumwca

20.04.2012 03:54


CYTUJ

Fb0TXO <a href="http://mztknedetrid.com/">mztknedetrid</a>, [url=http://upvdedzjuqvs.com/]upvdedzjuqvs[/url], http://umzhgrcetlge.com/, http://pqceqwpcqvws.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.