Antonio  Carluccio

Soczewica z kiełbasą


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Soczewica z kiełbasą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

soczewica

liście selera

kiełbasa wieprzowa

suszone pomidory

oliwa z oliwek

czosnek

chili

sól

 

 

Przygotowanie:


Najpierw gotujemy soczewicę z odrobiną liści selera i ząbkiem czosnku w całości. Następnie do rondla wlewamy oliwę z oliwek. Na oliwę wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku i szczyptę chili. Potem dodajemy suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki. Potem do garnka wkładamy ugotowaną soczewicę, oraz kawałki kiełbasy wieprzowej, obranej ze skórki. Całość zostawiamy na ogniu na około dziesięć minut. Potem solimy i gotujemy przez następne pięć minut, aż potrawa będzie gotowa.

powrót

Podobne przepisy

Souvlaki
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kacze piersi
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kiełbaski z soczewicą
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna
Smażona konserwowa wołowina
Delia  Smith
Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.2
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.