Antonio  Carluccio

Soczewica z kiełbasą


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Umbria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Soczewica z kiełbasą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

soczewica

liście selera

kiełbasa wieprzowa

suszone pomidory

oliwa z oliwek

czosnek

chili

sól

 

 

Przygotowanie:


Najpierw gotujemy soczewicę z odrobiną liści selera i ząbkiem czosnku w całości. Następnie do rondla wlewamy oliwę z oliwek. Na oliwę wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku i szczyptę chili. Potem dodajemy suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki. Potem do garnka wkładamy ugotowaną soczewicę, oraz kawałki kiełbasy wieprzowej, obranej ze skórki. Całość zostawiamy na ogniu na około dziesięć minut. Potem solimy i gotujemy przez następne pięć minut, aż potrawa będzie gotowa.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z kaczych wątróbek
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
La choucroute garnier a l’Alsacienne
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placek z gulaszem wołowym z cynaderkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażony kurczak w tymiankowej marynacie
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rumuńskie pikantne smażone kiełbaski bez osłonek
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.