Soczewica w sosie chilli

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Soczewica w sosie chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

soczewica

kmin rzymski

zielone papryczki chili

proszek chili

czerwona cebula lub szalotka

przecier pomidorowy

świeża kolendra

sól

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju prażyć nasiona kminu, aż zaczną pękać. Dodać posiekane zielone chili. Wsypać proszek chili, dokładnie wymieszać, wlać przecier pomidorowy. Dodać podsmażoną wcześniej cebulę i podgotowaną soczewicę. Wlać trochę wody. Dodać świeżą kolendrę, posolić i gotować, aż soczewica będzie miękka.

powrót

Podobne przepisy

Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Curry z ciecierzycą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.