Smażony stek wołowy w sosie z Madery

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Smażony stek wołowy w sosie z Madery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 steki z polędwicy wołowej (250 g każdy)

olej roślinny

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Natrzyj steki olejem i smaż po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Zdejmij je z niej i odłóż na bok, żeby doszły w środku. W tym czasie zrób sos. Usmaż grzyby na maśle, po minucie dodaj szalotki. Wlej czerwone wino. Gdy alkohol odparuje, dodaj Maderę. Redukuj dalej. Po dwóch minutach sos powinien mieć połowę objętości. Można go dodatkowo zagęścić masłem. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.

powrót

Podobne przepisy

Cevapcici z sałatką szopską
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pierś z kaczki po indonezyjsku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Burrito
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kaczka z sosem z owoców leśnych
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z chili i nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.