Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

115 g sera Saint Marceline

30 g mąki

2 jaja rozkłócone

90 g japońskiej tartej bułki czyli panko

olej roślinny (do głębokiego smażenia)

1 słoik dżemu ze szwedzkiej borówki brusznicy



Przygotowanie:

Rozgrzej olej we frytkownicy lub rondlu do 190°C. Podziel ser na 4 równe kawałki.

W trzech miskach przygotuj: mąkę, jaja i pPanko. Obtocz ser w mące. Zanurz w jajach i obtocz w bułce tartej. Powtórz cały proces. Rozgrzej 120 g dżemu w rondelku. Włóż ser do gorącego oleju. Wyjmij, gdy stanie się złocistobrązowy.



Podanie:

Nałóż 30 g dżemu do miseczki. Na wierzchu połóż ser i podawaj.



© 2012 Corey Roberts





powrót

Podobne przepisy

Placki gratin z ziemniaków
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
Racuchy z jabłkiem i ricottą
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Orzotto z pęczaku
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.