Smażony ryż z kawałkami soli

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażony ryż z kawałkami soli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ filiżanki oleju

¼ kg filetów soli

½ pęczka dymki

6 pokrojonych morel

2 filiżanki gotowanego ryżu

½ filiżanki groszku

½ jabłka pokrojonego w cienkie wiórki

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pokrój rybę i podsmaż na oleju. Dodaj dymkę, morele i ryż, dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj groszek i podsmażaj jeszcze przez chwilę. Udekoruj wiórkami jabłka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.