Bill Granger

Smażony ryż po tajsku


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Smażony ryż po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowany ryż

brokuły

pomidory

olej

sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Zblanszować brokuły i pokroić wzdłuż. Pomidory pokroić w ćwiartki. Jajka lekko roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Wyłożyć ryż na patelnię, dodać pomidory i brokuły, wymieszać. Ryż rozsunąć na boki i na środek wlać jajka. Kiedy będą ścięte w 2/3, wymieszać z ryżem. Pokropić odrobiną sosu rybnego i smażyć przez minutę. Wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć kilka ćwiartek ogórka i przekrojone limonki, posypać świeżą kolendrą. W osobnych miseczkach podawać posiekane papryczki chili polane sosem rybnym.

powrót

Podobne przepisy

Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jabłka z miętą i majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Warzywne ragoût
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka w koszulkach ze szparagami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Quiche z tofu z karczochami i szparagami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.