Bill Granger

Smażony ryż po tajsku


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Smażony ryż po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowany ryż

brokuły

pomidory

olej

sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Zblanszować brokuły i pokroić wzdłuż. Pomidory pokroić w ćwiartki. Jajka lekko roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju. Wyłożyć ryż na patelnię, dodać pomidory i brokuły, wymieszać. Ryż rozsunąć na boki i na środek wlać jajka. Kiedy będą ścięte w 2/3, wymieszać z ryżem. Pokropić odrobiną sosu rybnego i smażyć przez minutę. Wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć kilka ćwiartek ogórka i przekrojone limonki, posypać świeżą kolendrą. W osobnych miseczkach podawać posiekane papryczki chili polane sosem rybnym.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.