Tomasz Jakubiak

Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 2753

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dwucentymetrowe plastry żółtego sera np. Goudy

2 łyżki morelowej marmolady

olej do smażenia

panierka:

bułka tarta

2 jajka

mąka

sos wiśniowy:

25 dkg mrożonych wiśni

4 łyżki brązowego cukru

skórka z pomarańczy

100 ml wiśniówki

łyżka mąki ziemniaczanej

sól

Przygotowanie:

W plastrze sera zrób kieszeń i nafaszeruj go marmoladą. Ser zwilż wodą i obtocz w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Ser smaż na sporej ilości oleju, ale na wolnym ogniu.
Przygotuj sos. Na rozgrzaną patelnie wsyp wiśnie. Dodaj cukier, skórkę z pomarańczy i wiśniówkę.
Wiśnie duś na wolnym ogniu, aż zrobi się sos. Zagęść go mąką ziemniaczaną i dopraw solą.
Usmażony ser polej sosem wiśniowym. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pain perdu z malinami i lodami
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.