Jola Słoma

Smażony camembert


Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 5007

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 camemberty 120 g

2 cykorie

1 łyżka masła

1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

1/4 łyżeczki czarnej soli

szczypta asafetydy

 

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki cykorię podsmażamy na maśle z dodatkiem czarnej soli i asafetydy, aż się lekko zeszkli. Dorzucamy pokrojony w kostkę camembert, mieszamy i czekamy, aż się lekko rozpuści. Posypujemy czarnym pieprzem. Czarna sól i asafetyda pochodzą z Indii, można je kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażony camembert
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU odc.5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.