Annabel  Langbein

Smażone ziemniaki po kowbojsku


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 2)
trudność: łatwe

Smażone ziemniaki po kowbojsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

800 gramów ziemniaków - obranych, pokrojonych w dwucentymetrowe kawałki

4 łyżki oliwy

1 duża czerwona cebula – pokrojona w półplasterki

200 gramów chorizo – obranego i pokrojonego w półplasterki

2 łyżki listków świeżego tymianku

sól i świeżo mielony pieprz

2 łyżki listków natki pietruszki lub kolendry

opcjonalnie: 1 łyżeczka drobno posiekanej czerwonej papryczki chili



Przygotowanie:

Ziemniaki zagotować w osolonej wodzie i gotować przez pięć minut. Następnie dokładnie odcedzić. Kiedy się gotują, na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i dusić do miękkości cebulę (5 minut). Dodać chorizo i dusić kolejne pięć minut mieszając, żeby nic nie przywarło. Zdjąć z patelni na którą dodać pozostałą oliwę, tymianek i dobrze odcedzone ziemniaki. Smażyć na średnim ogniu mieszając do zrumienienia (10 minut). Dodać z powrotem uduszoną cebulę z chorizo i smażyć razem minutę do dwóch. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Posypać ziołami i chili.



@Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.