Lucinda Scala  Quinn

Smażone ziemniaki hash browns

Lucinda Scala Quinn
Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Smażone ziemniaki hash browns
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
¼ cebuli
posiekanej
1 ziemniak
ugotowany i starty na tarce
sól i pieprz

Przygotowanie:


Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.