Lucinda Scala  Quinn

Smażone ziemniaki hash browns


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Smażone ziemniaki hash browns
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

1 łyżka masła

¼ cebuli

posiekanej

1 ziemniak

ugotowany i starty na tarce

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

powrót

Podobne przepisy

Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.