Kuchnia+ Food Film Fest 6.

przepisy z programów >>

Smażone ziemniaki hash browns

Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 16)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Przekąski Przekąski

składniki i przygotowanie:



Składniki:
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
¼ cebuli, posiekanej
1 ziemniak, ugotowany i starty na tarce
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, wlać oliwę, włożyć masło. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, podusić do miękkości. Dodać startego ziemniaka, sól, pieprz i wymieszać. Uformować zwarty placek przyciskając łyżką. Pilnować, by nie przywarł do patelni. Obrócić. Smażyć na złoto, w sumie 10-12 minut. Sosikiem spod kurczaka polać placek ziemniaczany. Podzielić na kawałki.

Opracowano na podstawie programu „Łatwe przepisy na wielki apetyt”

skomentuj przepis >>