Smażone szprotki

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Smażone szprotki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

całe szprotki

mleko

mąka

olej roślinny

 

 

Przygotowanie:


Ryby należy zanurzyć w mleku, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć we frytkownicy w temperaturze 190°C, aż do uzyskania złocistego koloru.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba z kuskusem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.