Delia  Smith

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag szparagów

3 przepiórcze jajka

wiórki parmezanu

ocet balsamiczny

 

 

Przygotowanie:


Umyte, cienkie szparagi smażymy 3 – 4 minuty na niewielkiej ilości oleju, gdy już są miękkie – skrapiamy odrobiną octu. Jajka smażymy na gorącym tłuszczu. Na talerzu układamy sadzone jajka oraz szparagi, które polewamy sosem z patelni i posypujemy parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.