Tomasz Jakubiak

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

comber z królika ok. 300 g

3 łodygi brokułów

4 ząbki czosnku

4 małe cebulki

5 rzodkiewek

olej do smażenia

łyżka masła

sos sojowy

sól

kila gałązek koperku

2 bataty

masło

skórka z limonki

2 łyżki soku z limonki

szczypta płatków chilli

sól

 

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania batatów. Utrzyj masło z sokiem i skórką z limonki. Dopraw płatkami chili i sólą. Ziemniaki natnij w krzyż, nafaszeruj masłem i zwiń w folię. Piecz w piekarniku, aż będą miękkie. Mięso z królika pokrój w kostkę. Łodygi brokułów i rzodkiewkę pokrój w plastry. Do woka wlej olej i dodaj masło. Na rozgrzanej patelni smaż najpierw łodygi brokułów, całe ząbki czosnku oraz małe cebulki. Następnie dodaj królika. Całość dopraw solą i sosem sojowym. Na koniec dodaj plastry rzodkiewki i gałązki koperku. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kaczka z sosem z owoców leśnych
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Comber jagnięcy w sosie porto z warzywnym gołąbkiem chartreuse
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Francesinha, czyli croque madame po portugalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Meat Pie z fasolką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.