Tomasz Jakubiak

Smażone pieczarki ze szczypiorkiem i jajkami


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 1357

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 jajka

łyżeczka soli

garść bazylii

2 łyżki majonezu

pieprz

łyżka masła

4 ząbki czosnku

10 pieczarek

masło

łyżka sosu worcester

szczypiorek

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo.
W moździerzu utrzyj bazylię. Dodaj majonez i wymieszaj na jednolitą masę. Bazyliowy majonez nałóż na przekrojone na pół jajka.
Pieczarki pokrój na ćwiartki i przesmaż wraz z posiekanym czosnkiem na maśle.
Gdy pieczarki się przyrumienią, dodaj szczypiorek i sos worcester. Dopraw solą i pieprzem i i podawaj obok jajek.

powrót

Podobne przepisy

Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Proziaki lub fajarcarze
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Tartinki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.